Cadeaubonnen kopen

Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening en natuurlijk de bevers.

Bevers in de Biesbosch

De bevers komen sinds 1988 weer in de Biesbosch voor en zijn uitgezet door Staatsbosbeheer. De bevers komen uit het Elbegebied in Duitsland. De dieren leven van de bast van struiken en bomen. Volgens de laatste telling van Staatsbosbeheer leven er zo’n 100 bevers.

Getijdenverschil

De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren. Toch bedraagt het getijdenverschil nog steeds zo'n 40 cm. De Biesbosch behoort tot de grootste waardevolle natuurgebieden van ons land en mag zich dan ook Nationaal Park noemen.

Aakvlaai

Sinds 2002 is er een ‘nieuw’ stuk natuur bij, namelijk de Aakvlaai. Tot voor kort was dit een polder met agrarische bestemming. Nu heeft het drie andere bestemmingen gekregen te weten: recreatie, natuur en ruimte voor de rivier. Het is een verrassend paradijs geworden voor elke natuurliefhebber.


Boek nu een rondvaart in nationaal park de Biesbosch

Reserveer nu voor de 2 uur durende rondvaart op één van onze rondvaartboten. Mede door de geringe diepgang zijn onze partyschepen speciaal gebouwd om vaartochten te maken. Geniet van het meest ongerepte stukje natuur van Nederland tijdens deze prachtige rondvaart door de Biesbosch.

Hou mij op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief