Duurzaamheid

Als rondvaartbedrijf zijn wij zeer actief in Nationaal Park de Biesbosch en onlosmakelijk verbonden met de natuur en het water. In onze ogen is het dan ook vanzelfsprekend om daarom ook een duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen. Het behoud van de bijzondere natuur in en rondom het nationaal park is voor ons uiteraard van groot belang. Wij hopen dat vele generaties na ons ook nog kunnen genieten van een onbezorgde dag op het water in deze prachtige natuur. 

ISHY Project 
Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw is een partner van het Interreg 2 seas project. Europese project bevorderd het emmissie reductie voor schepen. In het voorjaar van 2023 komt de Z9 in de vaart. Dit schip geheel elektrisch en uitgerust met 1 megawatt aan accu's.   

Het project is net gestart. Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen houd dan deze website in de gaten, of kijk op www.ishy.eu.

Green Key

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk toont aan dat wij veel aandacht besteden om de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. We gaan dan ook net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Meer weten? Zie de website van Green Key.

Verlichting: bijna al onze schepen zijn voorzien van LED verlichting. 1 schip heeft nog een aantal lampen die niet LED-verlicht zijn. Uiteraard is ons doel om naar 100% LED verlichting te gaan. Hiervoor hebben wij intern een plan opgezet. 

 

Onze bijdrage aan de natuur

Wij nemen ontelbaar veel maatregelen om het keurmerk te behalen en te natuur te behouden. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld het verminderen van papierverbruik, het scheiden en beperken van afval, het beperken van gas- en waterbruik enzovoort. Een ander aspect is dat wij verschillende biologische en milieuvriendelijke producten gebruiken in de keuken, op kantoor en voor de schoonmaak. Ook de (bouw)materialen zijn in de meeste gevallen voorzien van erkende keurmerken. 

 

Uw bijdrage aan de natuur

Wij hopen dat ook onze gasten een steentje bij willen dragen aan het behoud van de natuur. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat u moet inboeten op luxe en comfort. Deze speerpunten staan bij ons juist hoog in het vaandel en onderscheiden ons van andere rondvaart- en horecaondernemingen. Wij doen er dan ook alles aan om de kwaliteit en het comfort te blijven waarborgen. U zou echter wel rekening kunnen houden met uw verbruik van water, zeep en papier. 

 

De meest duurzame partyboot van Nederland!

In het voorjaar van 2016 is onze vloot uitgebreid met de meest duurzame partyboot van Nederland, de Z8! Dit schip beschikt over een zeer duurzame voortstuwing waarbij gebruikt wordt gemaakt van elektrische motoren. Het schip beschikt daarnaast over de nieuwste technologieën om uw rondvaart zo comfortabel mogelijk te maken, maar tegelijkertijd het milieu en de natuur daar niet mee te belasten. 

Samen kunnen we ervoor zorgen om een dagje op het water ook voor de volgende generaties mogelijk te maken! 

Wilt u meer informatie?

Houd mij op de hoogte

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.