Nationaal Park de Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening en natuurlijk de bevers. Hierom alleen al is de Biesbosch bezoek waard! Via onderstaande linkjes komt u meer te weten over onder andere het ontstaan van de Biesbosch en de samenstelling van dit prachtige natuurgebied.

Nationaal Park de Biesbosch

Getijdenverschil

De Biesbosch behoort tot de grootste waardevolle natuurgebieden van ons land en mag zich dan ook Nationaal Park noemen. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren. Toch bedraagt het getijdenverschil nog steeds zo'n 40 cm. 

Aakvlaai

Wanneer je een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch brengt, moet je zeker langs de Aakvlaai. Sinds 2002 is er een ‘nieuw’ stuk natuur bij: de Aakvlaai. Dit gebied is in beheer van het Staatsbosbeheer en was tot voor kort een polder met agrarische bestemming. Tegenwoordig heeft het drie andere bestemmingen gekregen: recreatie, natuur en ruimte voor de rivier. Het is een verrassend paradijs voor elke natuurliefhebber geworden.

Bevers in de Biesbosch

De bevers zijn sinds 1988 weer in de Biesbosch dankzij de uitzet van het Staatsbosbeheer. De bevers komen oorspronkelijk uit het Elbegebied in Duitsland, waarvan er nu ongeveer 300 bevers in de Biesbosch leven. De dieren leven van de bast van struiken en bomen en zijn op bepaalde gebieden in het natuurpark vaker te zien. Mocht je ze tegenkomen, blijf dan op afstand en stoor ze niet. Bezoek Nationaal Park de Biesbosch met de Zilvermeeuw om de bevers van dichtbij te spotten.  

Nationaal Park de Biesbosch bezoeken

Met ons diverse aanbod aan rondvaarten komt u een stukje dichter bij de natuur van de Biesbosch. Tijdens iedere rondvaart wordt er door de schipper wat verteld over het natuurgebied. Zo kunt u heerlijk genieten van een ontspannen rondvaart met een educatief randje. Ook kunt u kiezen voor een rondvaart inclusief lunch, brunch of high-tea.

Boek nu een rondvaart

Bent u van plan om een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch te brengen? Reserveer dan een rondvaart op één van de rondvaartboten van de Zilvermeeuw. Mede door de geringe diepgang zijn onze partyschepen speciaal gebouwd om vaartochten in de Biesbosch te maken. Geniet van het meest ongerepte stukje natuur van Nederland tijdens deze prachtige rondvaart.

Wilt u meer informatie?
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.